Οι καλύτερες παραλίες στην Κέρκυρα - Philoxenia hotel Corfu
Online Booking
Αναζήτηση

Παραλίες στην Κέρκυρα

Οι παραλίες στην Κέρκυρα αποτελούν αναμφισβήτητα την επιτομή του φυσικού κάλλους, όπως άλλωστε και όλες οι παραλίες του Ιονίου. Χρυσή άμμος, αστραφτερά βότσαλα, βαθιά πεντακάθαρα νερά και κατάφυτα τοπία είναι μερικά από τα κοινά χαρακτηριστικά όλων των παραλιών της Κέρκυρας. Η επιλογή δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά πάμε να δούμε ποιές είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Κέρκυρα!

 

Παραλία Canal d’Amour, Σιδάρι

Το Canal d’Amour είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα παραλία στην Κέρκυρα. Το όνομά της σημαίνει το “Κανάλι της αγάπης”, λόγω των καναλίων με τυρκουάζ νερό που έχει δημιουργήσει η ίδια η φύση σε αυτή την παραλία. Το σκηνικό είναι μοναδικό: εντυπωσιακά βράχια και μυστηριώδεις θαλάσσιες σπηλιές συνθέτουν ένα θαύμα της φύσης που αξίζει να εξερευνήσετε!

 

Παραλία Γλυφάδα, Γλυφάδα

Η Γλυφάδα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Κέρκυρα, χάρη στα πεύκα και τα ελαιόδεντρα που πρωταγωνιστούν στο τοπίο, όπως και στα beach bar της. Η παραλία αυτή βρίσκεται 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κέρκυρας, καλύπτεται από χρυσή άμμο και έχει πεντακάθαρα γαλανά νερά, ασφαλή για παιδιά. Η Γλυφάδα είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ έχει και εγκαταστάσεις water sports.

 

Παραλία Λιαπάδες, Λιαπάδες

Οι Λιαπάδες είναι μία υπέροχη παραλία με μοναδικό φυσικό τοπίο. Πλαισιώνεται από πλούσια βλάστηση, αμπελώνες, καταπράσινα λιβάδια και λόφους… Το σκηνικό της παραλίας αυτής κόβει την ανάσα! Καλύπτεται από άμμο και βότσαλα και έχει κρύα, αλλά πεντακάθαρα νερά. Η ιδανική δραστηριότητα να κάνετε στην παραλία του χωριού Λιαπάδες είναι η εξερεύνηση του βυθού με αναπνευστήρα (snorkelling), καθώς το υποθαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

 

Παραλία Παλαιοκαστρίτσα, Παλαιοκαστρίτσα

Η παραλία Παλαιοκαστρίτσα είναι η κεντρική παραλία του χωριού Παλαιοκαστρίτσα, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές θέρετρο στη βορειοδυτική ακτής της Κέρκυρας. Πρόκειται για μία ονειρεμένη παραλία! Φανταστείτε την απέραντη λευκή άμμο να γίνεται ένα με τα τυρκουάζ νερά, περιτριγυρισμένη από ένα κατάφυτο ορεινό τοπίο. Η παραλία αυτή είναι οργανωμένη, ενώ στην περιοχή βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια. Παρόλο που η Παλαιοκαστρίτσα είναι ένα δημοφιλές και συχνά γεμάτο κόσμο θέρετρο, καταφέρνει να διατηρεί την παραδοσιακή του ταυτότητα.

 

Παραλία Καλάμι, Καλάμι

Το ενδιαφέρον σχετικά με την παραλία Καλάμι είναι ότι στο τέλος της βρίσκεται το σπίτι όπου έμενε κάποτε ο διάσημος συγγραφέας Lawrence Durrell, το “Λευκό Σπίτι”, όπως αποκαλείται. Στην παραλία Καλάμι θα συναντήσετε ένα παρθένο φυσικό τοπίο, στο οποίο κυριαρχούν τα γυαλιστερά βότσαλα και τα τυρκουάζ νερά. Η παραλία περιβάλλεται από πεύκα και κυπαρίσσια, δημιουργώντας μία γαλήνια ατμόσφαιρα, ιδανική για όσους αποζητούν την ηρεμία.  • Έρμονες
  • Κέρκυρα