Εξερευνήστε την Κέρκυρα -  Philoxenia hotel Corfu
Online Booking
Αναζήτηση

Η Κέρκυρα

Γνωστή παγκοσμίως για τις πανέμορφες παραλίες και το ειδυλλιακό φυσικό της τοπίο, η Κέρκυρα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Ιονίων νήσων, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας! Το ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με την Κέρκυρα, όμως, είναι ότι παρόλο που η τουριστική ανάπτυξη έχει καταλάβει ορισμένες περιοχές, υπάρχουν ακόμα πολλά γραφικά χωριά και θέρετρα στην Κέρκυρα, όπου μπορείτε να αφεθείτε στην ηρεμία.

Οι καταπράσινοι λόφοι, τα εκπληκτικά ορεινά τοπία, οι παρθένες παραλίες, η οργιώδης βλάστηση και η λαμπρή της ιστορία καθιστούν την Κέρκυρα ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ελληνικά νησιά για να επισκεφθείτε. Από τον Οδυσσέα μέχρι την πριγκίπισσα Σίσσυ, πολλές είναι οι μυθικές και ιστορικές προσωπικότητες έχουν περάσει από την Κέρκυρα. Άλλωστε, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι αδύνατο να επισκεφθεί κανείς αυτό το νησί και να μην αιχμαλωτιστεί από τη μαγευτική του ατμόσφαιρα…

Κατά τη μακροχρόνια ιστορία της, η Κέρκυρα κατακτήθηκε από πολλούς λαούς, όπως οι Ενετοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι. Ως αποτέλεσμα, έχει επηρεαστεί βαθιά από τους κατακτητές της σε πολλά επίπεδα, από την αρχιτεκτονική μέχρι τη γαστρονομία, πράγμα που θα αντιληφθείτε αμέσως μόλις φτάσετε στο νησί!

Ένα είναι σίγουρο: η Κέρκυρα είναι ένα μέρος γεμάτο αποκαλύψεις και εκπλήξεις. Νεοκλασικά παλάτια, επιβλητικά οχυρά, ορεινά τοπία, εκπληκτικές παραλίες… Η Κέρκυρα τα έχει όλα!

 

  • Έρμονες
  • Κέρκυρα