Τα καλύτερα αξιοθέατα στην Κέρκυρα - Philoxenia hotel Corfu
Online Booking
Αναζήτηση

Αξιοθέατα στην Κέρκυρα

Οι κατακτητές που πέρασαν από την Κέρκυρα, όπως οι Γάλλοι, οι Ενετοί και οι Βρετανοί άφησαν το ανεξίτηλο σημάδι τους στην αρχιτεκτονική του νησιού, όπως και πολλά αξιοθέατα στην Κέρκυρα. Γι’ αυτό και η εξερεύνηση της Κέρκυρας μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο! Ενετικά αρχοντικά, επιβλητικά οχυρά, εκκλησίες, παραδοσιακά χωριά… Υπάρχουν τόσα εντυπωσιακά μέρη να δει κανείς, που θα μπορούσαν να γεμίσουν μία ολόκληρη ζωή διακοπών στην Κέρκυρα! Ποιά είναι, όμως, τα καλύτερα αξιοθέατα ατην Κέρκυρα;

 

Το Αχίλλειο

Το Αχίλλειο βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, στο χωριό Γαστούρι και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Κέρκυρα. Κατασκευάστηκε το 1890 με σκοπό να γίνει το ιδιωτικό καταφύγιο της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, γνωστής και ως Σίσσυ. Το Αχίλλειο είναι ένα πανέμορφο διώροφο παλάτι, με διακόσμηση εμπνευσμένη από την αγάπη της Σίσσυ για την κλασική Ελλάδα και περιβάλλεται από έναν καταπράσινο κήπο, διακοσμημένο με αγάλματα. Το παλάτι σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και χώρος συνεδριάσεων.

 

Η Παναγία Βλαχερνών και το Ποντικονήσι

Το εκκλησάκι της Παναγίας Βλαχερνών και το Ποντικονήσι αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Η Παναγία Βλαχερνών είναι ένα ολόλευκο εκκλησάκι που βρίσκεται πάνω σε ένα μικροσκοπικό νησάκι στην περιοχή Κανόνι. Είναι προσβάσιμο μέσω ενός περάσματος 300 μέτρων, το οποίο ενώνει το Κανόνι με την παραλία Βλαχερνών. Πίσω από αυτό το εκκλησάκι υπάρχει ένα κατάφυτο, λιλιπούτειο νησί, το διάσημο Ποντικονήσι. Μικρά καραβάκια αναχωρούν συνεχώς από την Παναγία Βλαχερνών προς το Ποντικονήσι, δίνοντας σας την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε και τα δύο μαζί!

 

Η Παλιά Πόλη Κέρκυρας

Η Παλιά Πόλη Κέρκυρας είναι ένα αξιοθέατο από μόνη της! Το στίγμα των πολιτισμών που πέρασαν από την Κέρκυρα μέσα στα χρόνια είναι εμφανής σε κάθε γωνιά. Κομψές έπαυλεις, επιβλητικά οχυρά, νεοκλασικά και μεσαιωνικά κτίσματα… Η αρχιτεκτονική μαγεία της Κέρκυρας θα σας αιχμαλωτίσει! Όταν βρεθείτε στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Παλιό Φρούριο, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το Λιστόν και τη Σπιανάδα.

 

Το Μον Ρεπό

Το Μον Ρεπό βρίσκεται στο σημείο όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Παλαιόπολης. Χτίστηκε από τον βρετανό ύπατο αρμοστή των Ιονίων νήσων Friedrich Adam το 1831. Το Μον Ρεπό έχει μεγάλη ιστορική σημασία, αφού εκεί γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ ΙΙ. Εκεί επίσης φιλοξενήθηκε η πριγκίπισσα Σίσσυ, όταν ερωτεύτηκε την Κέρκυρα και αποφάσισε να χτίσει το Αχίλλειο. Σήμερα, το Μον Ρεπό στεγάζει το Μουσείο Παλαιόπολης, ενώ στον κήπο του ευδοκιμούν πάνω από 2.000 είδη φυτών.

 

  • Έρμονες
  • Κέρκυρα